900 e/kk perusturva tarvitseville

SKP:n aloite perusturvan takaamiseksi jokaiselle
1. Taataan 900 euron perusturva kuukaudessa verottomana jokaiselle täysi-ikäiselle niissä elämäntilanteissa, joissa hänellä
ei ole mahdollisuutta osallistua työelämään tai saada muuten toimeentuloaan työttömyyden, pätkätöiden, opiskelun, vanhuuden, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi.
2. Verotettavan tulon alaraja nostetaan 1 100 euroon kuukaudessa.
3. Säädetään vähimmäispalkkalaki, joka takaa vähintään 1 400 euron kuukausipalkan normaalista työajasta.
4. Kehitetään Kansaneläkelaitoksesta itsenäinen eduskunnan alainen sosiaaliturvalaitos, jonka hoidettavaksi kootaan ja yhtenäistetään perustoimeentulo- ja eläkejärjestelmät.
5. Toteutetaan edellä esitetty perusturvauudistus asteittain enintään neljässä vuodessa.
Ensi askeleena korotetaan vähintään 100 eurolla kuukaudessa työmarkkinatukea ja työttömyyspäivärahaa, opintorahaa, toimeentulotuen perusosaa, pieniä eläkkeitä ja alimpia sairaus- ja muihin päivärahoja. Rahoitusta lisätään sen jälkeen suunnitelmallisesti niin, että v. 2013 saavutetaan nykyrahassa laskettuna 900 euron minimitaso.
SKP:n mielestä on jo korkea aika ottaa rikkailta ja antaa köyhille.

Maamme ongelma ei ole varojen puute. Kansantuote on noin 90 miljardia suurempi ja reaalisesti 50 % korkeampi kuin ennen 90-luvun alun lamaa. Yhtiöt ovat jakaneet tällä vuosikymmenellä yhteensä kymmenien miljardien eurojen osingot. Kyse on oikeistolaisesta politiikasta sen jälkeen kun Suomi liittyi Euroopan unioniin.
Jos pääomaverojen osuus olisi Suomessa samaa tasoa kuin EU-maissa keskimäärin, verotuloja kertyisi vuodessa 4 – 5 miljardia euroa nykyistä enemmän. Vaadimme, että pääomatuloja ryhdytään verottamaan samalla tavalla kuin palkkoja eli progressiivisesti, myös kunnallisverotuksessa.
Jo puolen prosentin luokkaa olevalla pörssikaupan verolla voidaan kerätä miljardiluokkaa olevat lisätulot valtiolle ja hillitä samalla tuhoisaa pörssikeinottelua.
Myös työeläkerahastot ovat kasvaneet runsaassa kymmenessä vuodessa noin 2,5-kertaisiksi, yli 100 miljardiin euroon. Sen sijaan että korotettaisiin pieneläkkeitä, näillä rahoilla pelataan pörssissä.
SKP:n perusturva-aloitteen toteuttaminen vaatisi noin miljardin euron lisämäärärahan vuosittain eli yhteensä noin 4 miljardin euron menolisäyksen. Rikkaita ja suuryhtiöitä suosiviin verohelpotuksiin on käytetty viime vuosina suurempia summia.
Perusturvauudistus voidaan rahoittaa kiristämällä pääomatulojen verotusta, palauttamalla suuriin omaisuuksiin kohdistuva varallisuusvero sekä verottamalla pörssikauppaa.

Suomen kommunistinen puolue

Lataa adressipohja ja kerää nimiä!

Avainsanat:, , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: