Kannatusta Reijo Jeskaselle

”Työväenliikkeellä olisi näin ”populismi-porvariaikana” tarpeen kokoontua yhdessä miettimään, mitä voisimme tehdä työtätekevien, pienituloisten perheiden ja eläkeläisten hyväksi”, kirjoittaa SDP:n entinen ”piiripäällikkö” Reijo Jeskanen Karjalaisessa 3.12.  Ehdotus on aiheellinen, sillä ilman yhteistyötä vasemmiston on vaikea lisätä voimaansa ja muuttaa harjoitetun kokoomuspolitiikan suuntaa.

SKP:n Joensuun piirijärjestö ehdotti tämän vuoden alkupuolella SDP:n

Kirjoittaja Hannu Ketoharju perusturvateltalla

jaVasemmistoliiton piirijärjestöille keskusteluja yhteisen vaaliliiton muodostamiseksi Pohjois-Karjalassa tulevissa eduskuntavaaleissa.  Keskustelun pohjaksi ehdotimme muun muuassa:

– Perusturvan parantamista korottamalla pienimpiä päivärahoja välittömästi 120 euroa/kk, tavoitteena kattava perusturvauudistus.
– Tuloerojen kaventamista suurten pääomatulojen verotusta kiristämällä.
– Kuntien valtionosuuksien lisäämistä ja hyvinvointivaltion puolustamista ja kehittämistä.
Mielestäni ne ovat edelleen ajankohtaisia tavoitteita ja voisivat toimia keskustelun avauksena. Varsinkin kun mielipidemittausten mukaan jopa 90 prosenttia suomalaisista toivoo, että köyhyydelle tehdään pikaisesti jotain.

Nyt kun finanssikriisin seurauksia ollaan kaatamassa tavallisten pienituloisten ihmisten niskaan ja keinottelijat päästetään kuin koira veräjästä, tarvittaisiin vasemmistolta talouspoliittista vaihtoehtoa. Kriittistä tietoa kriisin syistä ja keinoista sen ratkaisemiseksi löytyy netistä Attacin sivuilta ja rahajatalous.wordpress.com -blogista.

Kommunistien mielestä kriisi voidaan ratkaista vain lopettamalla pankkien mahdollisuus keinotteluun. Talous on saatava palvelemaan ihmistä, eikä ihminen taloutta. Vasemmiston ja ay-liikkeen yhteisellä kansainvälisellä toiminnalla se on mahdollista. Yhteisellä voimalla voidaan torjua myös työnantajien kovenevat otteet työmarkkinoilla. Se rohkaisisi ihmisiä toimimaan yhteisten etujensa ja oikeuksiensa puolesta. Näin voisimme osoittaa, että ”haluamme olla todellinen vastavoima porvarilliselle menolle”, kuten Jeskanen toivoo.

Hannu Ketoharju,  SKP:n piirisihteeri

Mainokset

Avainsanat:, , , , , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: