Pahoinvoinnin sijaan hyvinvointia

Näyttelijä Arto Heikkilä

Ihmisten pahoinvointi on lisääntynyt työelämässä. Ällistyttävintä on, että nuoret terveet ihmiset käyttävät jopa dementialääkkeitä, ne kun parantavat aivojen verenkiertoa, pärjätäkseen töissä. Sitä sanotaan ”työelämän dopingiksi”. Tämä on seurausta yhä kovemmasta keskinäisestä kilpailusta työpaikoilla ja työnantajan älyttömistä vaatimuksista, kun mikään ei riitä.

Samaan aikaan nuoria koulutetaan työttömiksi. Pitäisi vähän paremmin ajatella, millä alalla tarvitaan työvoimaa. Terveydenhoidossa tarvitaan lisää väkeä, lääkäreitä ja hoitajia sekä muutakin henkilökuntaa. Ja tietysti sosiaalipalveluissa pitämään huolta vanhuksista, meistä kaikista tulee vanhoja.

Työaikaa lyhentämällä saadaan lisää työpaikkoja ja se auttaa jaksamaan paremmin töissä. Tietenkin se pitää tehdä palkkoja alentamatta, ettei eläke pienene, eikä muutenkaan joudu köyhyyteen. Palkalla pitää elää.

Julkisia palveluja tarvitaan eteenkinpäin, niiden yksityistäminen on lopetettava, niin VR:n kuin postinkin osalta. Sosiaali- ja terveyspalveluihin yksityinen bisnes ei sovi ollenkaan. Julkinen terveydenhoito pyrkii ennaltaehkäisemään sairastamista, yksityistä bisnestä se tuskin kiinnostaa, pikemminkin päinvastoin.

Kulttuuri ja taide pitävät ihmistä hengissä, estävät kuolemasta pystyyn. Kulttuuripalvelujen saamiseksi kaikkien ulottuville tarvitaan yhteiskunnan rahoitusta. Valtion rahoitusta on nyt kyllä lisätty teattereille, mutta kun raha ei ole ”korvamerkittyä”, ovat kunnat käyttäneet sitä muihin tarkoituksiin niinkuin esimerkiksi Kajaanissa tapahtui.

Ihmeellistä uusbarbarismia on filosofian opetuksen lopettaminen yliopistossa, Joensuussa autokauppias Laakkosen neuvon mukaan. Onko tosiaankin tarkoitus kasvattaa vain putkiaivoisia, rahankiilto silmissä uraputkeen ryntääviä suorittajia kokonaisvaltaisen ihmisen sijaan.

Valtion ja kirkon voisi aivan hyvin erottaa toisistaan, eipähän tarvitsisi tuhlata eduskunnan aikaa homokeskusteluihin.

Arto Heikkilä, eduskuntavaaliehdokas, SKP

Mainokset

Avainsanat:, , , , , , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: