Perusturvateltta Lieksassa 26.3.

Perusturva- ja vaaliteltta oli Lieksassa Siwan edessä ja taas tuli nimiä adressiin ja levisi Punaisia Sanomia ja reseptivihkoja. 

Myös Libyan sota oli puheena Lieksassa. Hannu Ketoharju: ”Afganistanin sota on varoittava esimerkki siitä, että kansainvälisiä ongelmia ei ratkaista sotilaallisin keinoin. Samalla Afganistanin sota hälyttää siitä, miten vaarallisiin selkkauksiin sotilaallinen kumppanuus USA:n ja Naton kanssa vie. Libyassa toistetaan samaa kaavaa, YK:lta haetaan päätöslauselma, jota tulkitaan mielivaltaisesti.

Tutkija Pekka Visuri totesi Ylen haastattelussa, että YK:n päätös oikeuttaa vain lentokiellon valvomiseen Libyan ilmatilassa, ei hyökkäyksiin maajoukkoja vastaan. Visurin mukaan länsiliittouma käy sotaa Libyassa.
Meillä on jo tarpeeksi hyvää kokemusta sekä Afganistanista ja Irakista, kuinka demokratian vienti onnistuu sodan avulla. Todellisuudessa se ei ole tarkoituskaan, vaan Libyan rikkaiden luonnonvarojen saanti uudelleen länsimaiden kontrolliin.
Suomen on pysyttävä tästä rosvoretkestä erossa, vaikka paineet siihen osallistumiseen tulevat kasvamaan kriisin pitkittyessä. Kansalaisten on aktiivisesti ilmaistava vastalauseensa tällaiselle politiikalle, sillä meidän nuoret kokoomusleijonamme eivät kykene vastustamaan USA:n painostusta, jos lie halujakaan, kuten innokkuus osallistua Afganistanin operaatioon osoittaa.
Tämä uusin sota osoittaa, että Suomen on pysyttävä erossa Natosta, sen politiikka lisää vain turvattomuutta maailmassa. Sensijaan Suomen on palattava aktiivisen rauhanpolitiikan rakentajaksi ja tehtävä diplomaattisia alotteita ja tuettava jo tehtyjä esityksiä, muunmuassa Bolivian presidentin Evo Moralesin aloitetta kriisin osapuolten istumisesta samaan neuvottelupöytään.”

Seuraava tapahtuma Lieksassa on la 2.4. klo 13 Lieksan Leipomonen kahvilassa. Silloin kahvitellaan ja kuunnellaan + evästetään SKP:n, Vasemmistoliiton, SDP:n ja Vihreiden ehdokkaita aiheesta Paheneeko kriisi ja kuka maksaa viulut?

Hannu Ketoharju jututtaa letunsyöjää.

Letut maistuivat ja politiikasta haasteltiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: