Tarvitaan rohkeutta toimia

EU:sssa vellova taloudellinen kriisi on aiheuttanut Suomessakin poliittisen kriisin. Valtaeliitti yrittää ajaa kasaan hallitusta, joka toteuttaisi kansalaisten vastustuksesta huolimatta entistä politiikkaa yhä kovempana, korottaisi arvonlisäveroa ja tekisi uusia leikkauksia julkisiin palveluihin ja yksityistäisi niitä. Ihmiset kyselevät aiheellisesti miksei meillä ole varaa kunnolliseen julkiseen terveydenhoitoon, miksi vanhukset jäävät vaille asianmukaista hoitoa, miksi opetukseen ja koulutukseen ei riitä rahaa. Miksi tuloerot, köyhyys ja leipäjonot vain kasvavat, vaikka Suomi on rikkaampi kuin koskaan.

Bruttokansantuote on nyt yli 180 miljardia euroa, 50 miljardia euroa suurempi kuin kymmenen vuotta sitten. Mihin rahat ovat hävinneet? Rikkaitten taskuun ja sieltä pörssikeinotteluun. Nyt pitää verovaroilla pelastaa keinottelijoiden voitot Portugalissa, Kreikassa, missä seuraavaksi. Siihen meillä kyllä riittää rahaa, kun korotetaan arvonlisäveroa ja leikataan kuntien rahoitusta. Ne päätökset kolahtavat kovimmin pienituloisiin, jotka eivät varmasti ole harjoittaneet pörssikeinottelua.

Suuri enemmistö suomalaisista haluaa kunnolliset julkiset palvelut, haluamme kaventaa tuloeroja ja poistaa köyhyyden. Parhaiten se tapahtuu lisäämällä rahaa valtion ja kuntien kassaan, verottamalla progressiivisesti kaikkia tuloja yhdessä. Rikkaiden verollepano on myös ympäristöteko, koska se vähentää kerskakulutusta. Suomalaiset eivät halua pelastaa EU-maiden suuria pankkeja ja keinottelijoita, eivätkä halua Natoon ajamaan rappeutuvan suurvallan, USA:n etuja sodissa eri puolilla maailmaa.

Vasemmiston on nyt suhtauduttava hyvin vastuullisesti hallitusratkaisuun. Ei pidä sotkeutua oikeiston virittämään ansaan ja mennä leikkauspolitiikan takuumieheksi. Se vaikeuttaa laajan muutosliikkeen kokoamista ja sen sijaan kasvattaa vain äärioikeiston vaikutusta perussuomalaisten sisällä. On hylättävä kuhertelu kokoomuksen kanssa kaikilla tasoilla ja ajettava omaa itsenäistä politiikkaa määrätietoisesti.

On näytettävä Kataiselle ovea hallitusneuvotteluissa. Vasemmistolla on nyt mahdollisuus ajaa ihmisten toiveiden mukaista politiikkaa. Silloin on nykyinen rikkaita suosiva politiikka käännettävä päinvastaiseksi. Nojautumalla keskinäiseen solidaarisuuteen poliittinen vasemmisto voi yhdessä ay-liikkeen kanssa tehdä sen, koota laajan muutosliikkeen oikeudenmukaisen yhteiskunnan puolesta. Se saa ihmisten enemmistön tuen. Mutta politiikkaa on tehtävä silloin myös eduskunnan ja ”säätytalon” ulkopuolella. Kommunistisen manifestin sanoja mukaillen ”kommunisteilla ei ole ajettavanaan mitään ihmisten eduista poikkeavia tavoitteita”. Olemme osaltamme ajamassa muutosta ja kokoamassa ihmisiä omakohtaiseen toimintaan yhteisten etujensa puolesta. Pitää lähteä yhdessä liikkeelle, ja saada aikaan politiikassa täydellinen suunnanmuutos.

Valtaeliitti on aika syrjäyttää ja panna talous palvelemaan ihmistä, eikä ihminen taloutta.

Veijo Saarelainen

Piksa Puhakka

Edo Pennings varapuheenjohtaja

SKP:n Joensuun piirijärjestö

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: