Kuka hyötyy rasismista?

Norjassa tapahtunut terrori-isku on järkyttänyt ihmisiä. Tulivatko tapahtumat sittenkään yllätyksenä kenellekään, joka on seurannut varsinkin internet-palstojen maahanmuuttokeskustelua? Niiden vihamielinen sävy, jota valtamedia on kritiikittömästi myötäillyt, on luonut sopivan asenneilmaston äärioikeistolaisuudelle. Joku otti jutut todesta ja toimi. Norjassa niitettiin sitä, mitä halla-ahot hengenheimolaisineen ovat kylväneet.

Miksi valtamedia ei leikkaa rasistiselta vihapuheelta siipiä kertomalla tosiasioita maahanmuutosta ja pakolaisuudesta? Kuka mahtaa hyötyä, kun ihmiset käyvät sanasotaa keskenään, etsivät maahanmuuttajista syyllistä yhteiskuntamme ongelmiin – köyhyyteen, työttömyyteen, julkisten palvelujen heikentymiseen, kiristyvään kilpailuun työpaikoilla.

Finanssikriisin ravistelema kapitalistinen järjestelmä on pahimmassa jamassa vuosikymmeniin. Turvatakseen sijoittajien voitot valtaeliitti kuristaa tavallisen kansan elämää koko EU:ssa. Se leikkaa palkkoja ja eläkkeitä, huonontaa työehtoja, nostaa välillisiä veroja ja maksuja, heikentää julkisia palveluja ja yksityistää niitä.

Valtaeliitin kannalta on tarpeellista, ettei synny laajempaa vastarintaa harjoitetulle politiikalle, varsinkaan vasemmistolaista liikehdintää. Se käyttää vanhaa ”hajoita ja hallitse” -temppua. Halla-ahot ja kumppanit ovat käyttökelpoisia aaseja tässä menossa.

EU:ssa hyväksyttiin sijoittajien pelastuspaketit, joilla ”voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan” ja joiden kääntöpuoli on julkisten menojen leikkaukset ja palvelujen yksityistäminen. Suomessa eduskuntavasemmiston sopeutuminen tähän antaa lisää vettä oikeistopopulistien myllyyn. Se ruokkii entistä laajempaa kasvupohjaa oikeistopopulismin sisällä vellovalle äärioikeistolle. Vasemmiston on lopetettava rasismin myötäily ”maassa maan tavalla”-puheilla.

Pelkkä suvatsevaisuuspuhe ja äärioikeiston tuomitseminen ei kuitenkaan riitä. On puolustettava kaikkien ihmisoikeuksia käytännön politiikassa.

Mielestämme köyhyys on ihmisoikeusrikos, sen poistamiseksi maailmasta on pantava tulonjako uusiksi ja otettava verottamalla keinottelijoiden miljardit hyödylliseen käyttöön. Suomessa voimme aloittaa hävittämällä leipäjonot. Se tapahtuu poistamalla sosiaaliturvan jälkeenjääneisyys, nostamalla perusturva 900 euroon kuukaudessa. Hyvin toimivat julkiset terveys- ja sosiaalipalvelut ovat pienituloisille ihmisille välttämättömät, samoin maksuton opiskelumahdollisuus. Niitä ei saa vaarantaa kuntien valtionapuja leikkaamalla ja kaventamalla kunnallista demokratiaa kuntien pakkoliitoksilla.

Kommunistien mielestä on asetettava työväen keskinäinen solidaarisuus keinottelijoiden valtaa ja rasistista hajotusta vastaan. Voimme saavuttaa oikeudenmukaisemman maailman yhteisellä, koko ammatillisen ja poliittisen työväenliikkeen taistelulla. On ihmiskunnan suuren enemmistön etujen mukaista vapautua keinottelijoista ja kapitalismista. On lopultakin saatava talous palvelemaan ihmistä, eikä ihminen taloutta.

Popkadulla 16.7. kerättiin sekä perusturva-adressia että SKP:n kannatuskortteja.

Kommunistinuoretkin olivat liikkeellä Popkadulla 16.7.2011

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: