Haluaisiko 175 euroa ylimääräistä 19 kk ajan?

Tehtyjen työtuntien kokonaismäärä on pysynyt  Suomessa samana kuin 25 vuotta sitten, vaikka väestö on samaan aikaan kasvanut 400 000 hengellä. Olemassa oleva työaika on silputtu entistä pienemmiksi paloiksi, nollatuntisopimuksiksi, pätkä- ja silpputöiksi. Näin on luotu epävarmojen tulojen varassa elävien armeija.

Ammattiliittojen keskusjärjestöt ovat jääneet tilanteen sivustaseuraajaksi ja tukeneet oikeistolaista kehitystä hyväksymällä kohtalokkaita valtiosopimuksia, kuten jäsenyyden EU:ssa, sen rahaliitossa EMU:ssa ja valmisteilla olevan vapaakauppasopimuksen TTIP.

Käydyissä vaaleissa lupauksia uusista työpaikoista on toistettu ja hyväuskoisia huiputettu toistamiseen ja salamavalojen räiskeessä esitelty uusi hallitus, joka on jatkanut edeltäjiensä työtä. Tämä työ on ollut julkisten palveluiden alasajoa, kansallisvarallisuuden,  tuottavien valtionyhtiöiden myyntiä keinottelijoille ja terveyspalveluiden myymistä kansainväliselle veroparatiisiyhtiöille.

On kysyttävä, onko meillä valelääkäreiden ja valeammattilaisten lisäksi valtiojohdossa valesuomalaisia, jotka ajavat ulkomaisten keinottelijoiden etua, sekä niiden sotilaallisten piirien etua, jotka hyötyvät kriisien kärjistämisestä?

Vuonna 2008 Yhdysvalloista alkanut pankkikriisi levisi Eurooppaan ja sen jälkeen pankki- ja finanssilaitoksia on elvytetty tuhansien miljardien eurojen tukipaketeilla, ilman minkäänlaisia tuloksia. Nyt EU:n viimeinen tukipaketti pitää sisällään päätöksen, jonka mukaan pankeille ja finanssilaitoksille pumpataan 60 miljardia euroa kuukaudessa 19 kk ajan. Syyksi rahan siirrolle mainitaan toimenpiteen luovan talouskasvua ja työllisyyttä.

Miten on käynyt kasvun ja työllisyyden? Tukipaketeista huolimatta EU:ssa on yli 25 miljoonaa työtöntä. Suomessa on yli 350 000 työtöntä ja määrä kasvaa kaikkialla.

Rahojen pumppaaminen pankeille on lopetettava. Rahat voidaan käyttää myös toisin. Sama summa, 60 miljardia euroa kuukaudessa 19 kk ajan tarkoittaisi sitä, että jokainen EU-kansalainen saisi omaan käyttöönsä lisää rahaa 175 euroa kk 19 kk ajan. Tämä on varmasti parempaa, enemmän työpaikkoja synnyttävää  päätöksentekoa.

On lopettava pankkien, finanssilaitosten ja keinottelutalouden tukeminen ja käytettävä taloudelliset voimavarat kansalaisten enemmistön hyväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: